Siirry sisältöön

Vastaanotolle tulo

Eläinlääkärille aikaa varatessasi mainitse, mikäli vaivoja ja huolenaiheita on useampia, niin osaamme varata riittävän pitkän ajan lemmikkisi tutkimukseen. Lemmikin mahdollinen rekisteritodistus on hyvä ottaa mukaan tutkimuskäynnille, rokotuskäynnille myös passi tai rokotuskortti.

Jos koirasi tekee tarpeensa piha-alueellemme muistattehan kerätä jätökset. Kakkapusseja voi noutaa vastaanotosta. Vastaanotollemme tullessasi pidä eläin kytkettynä, kuljetuskopassa tai häkissä. Vaikka oma eläimesi olisi tottelevainen ja hyvätapainen, voi vieras eläin olla – varsinkin sairaana – arvaamaton. Omistaja on aina vastuussa eläimestään ja on hyvä ilmoittaa jo aikaa varatessa, mikäli epäilee lemmikkinsä ärhentelevän tutkimustilanteessa.

Toivomme vastaanottokäynnin olevan kaikille mahdollisimman stressitön kokemus, joten esimerkiksi pelkäävä tai kiihtyvä eläin voi olla hyvä pitää autossa tai ulkona siihen asti, kun eläinlääkäri kutsuu huoneeseen. Hyvin arkaa eläintä voi olla hyvä totuttaa vastaanottoon.

Ennen varsinaista käyntipäivää voi esimerkiksi käydä vastaanottoaulassa syöttämässä lemmikille makupaloja, jotta saataisiin mukavia muistikuvia paikasta. Myös henkilökuntaan tutustuminen voi helpottaa jännitystä. On hyvä myös muistaa, että eläin vaistoaa hyvin herkästi omistajansa jännityksen ja stressin.

Varsinkin talviaikaan kanit, jyrsijät, linnut ja matelijat vilustuvat herkästi kuljetuksen yhteydessä. Vastaanotolle tulo on jo elimistöä rasittava stressi, jolloin vastustuskyky on koetuksella, joten on usein kätevintä tuoda lemmikki vastaanotolle styroxlaatikossa, jossa on pari ilmareikää tai hyvin peitetyssä häkissä.

Lintu voidaan tuoda omassa häkissä, joka on peitetty peitolla tai – mikäli oma häkki on liian iso – kuljetushäkissä. Häkin alustaa ei kannata siivota ennen eläinlääkärille tuloa, sillä ulosteiden ulkonäkö voi antaa arvokasta tietoa eläimen tilasta.

Tuodessanne eläintä tutkimuksiin olisi hyvä olla mukana – vaikka ihan muistilapulla – oireet ja niiden kesto sekä tarvittaessa tiedot kiima-ajoista, ruokahalusta, juomisesta, virtsaamisesta ja ulostamisesta sekä yleisestä vireystilasta.

Mikäli eläintä on tutkittu samasta vaivasta toisella eläinlääkäriasemalla, ottakaa mukaan tehtyjen tutkimusten tulokset ja lääkitysohjeet. Röntgenkuvat saa usein pyydettäessä mukaansa CD-levyllä tai omistaja voi pyytää klinikkaa lähettämään kuvat ja tiedot meille sähköpostiin.

Aikaa varatessa varmista henkilökunnalta paasto-ohje, jos haluat tai arvelet tarvittavan verinäytetutkimuksia. Muista kertoa lemmikkisi mahdollisista lääkityksistä.

Yleisimpiä verinäytteitä varten koira tai kissa pidetään 10-12 tuntia ruokapaastolla, vettä eläin saa juoda.

Ilmoita aikaa varatessa mahdollisista tartuntariskeistä. Esimerkiksi ripuli, ulkoloiset tai jokin muu mahdollisesti tarttuva tauti.

Klinikalle saapuessa ilmoittaudu sisälle ilman eläintä. Henkilökuntamme kertoo, kuinka toimitaan.

Yhteen vastaanottohuoneeseemme on myös käynti ulkoa, joten tarvittaessa voimme ohjata potilaan ulkokautta huoneeseen.