Siirry sisältöön

Eutanasia

Rakkaasta lemmikistä luopuminen on aina raskas päätös, mutta on on yritettävä ajatella eläimen parasta. Kun lemmikin elämänhalu on kadonnut, kivut ovat liian tuskallisia hoidota huolimatta tai vakavan sairauden ennuste on lohduton, armeliainta on päästää ystävä kärsimyksistään – on viimeisen palveluksen aika.

Lemmikki rauhoitetaan yleensä lihakseen pistettävällä rauhoitusaineella, jolloin eläin nukahtaa rauhallisesti noin 5-15 minuutissa. Nukkuvalle lemmikille annetaan yleensä unta syventävää nukutusainetta vielä suoneen, jonka jälkeen annostellaan eläinten lopetukseen tarkoitettua ainetta. Voitte olla lemmikkinne lähellä joko eläimen nukahtamiseen asti tai halutessanne loppuun asti.

Teemme yhteistyötä eläintuhkaamo VERNAN kanssa, joka hoitaa lemmikkisi tuhkauksen luottamuksella. Verna noutaa lemmikkisi tuhkaukseen meitä Oivasta. Mikäli haluat saattaa lemmikkisi viimeisen matkan tuhkaamoon, varaathan Vernasta ajan tuontia varten.

Mikäli haluatte lemmikkinne tuhkat uurnassa itsellenne (YKSILÖTUHKAUS), löytyy Vernalta kaunis valikoima uurnia. Mikäli tuhkan haluaa haudata, vaihtoehtona lyötyy pahviuurna sekä useita muita maatuvia uurnia. Myös oma uurna on mahdollinen. Uurniin on saatavilla myös muistolaattoja kaiverruksella. Verna toimittaa yksilötuhkausuurnat yleensä viikon-kahden kuluessa joko postitse sinulle, tai Oivaan, mikäli mielumminen noudat sen meiltä. Ilmoitamme halutessasi tekstiviestillä uurnan saapumisesta vastaanotollemme.

Voit halutessasi noutaa uurnan myös Vernasta, varaathan tällöin ajan.

Tampereen Sulkavuoressa on lemmikkien uurnille tarkoitettu uurnaholvi, jos et halua säilyttää uurnaa itselläsi tai haudata.

Jos et halua lemmikkisi tuhkia itsellesi, on Vernalla myös YHTEISTUHKAUSvaihtoehto, jolloin tuhkat ripotellaan Vernan omaan kuusilehtoon.

Lemmikkieläimen saa haudata omalle maalleen tai maanomistajan luvalla ko. Kunnan ohjeiden mukaan (vähintään metrin syvyyteen, ei pohjavesialueelle tai kaivon läheisyyteen).

Tampereella on myös LEMMIKKIELÄINHAUTAUSMAA Rauhtaharkon kaupunginosassa Sulkavuoressa. Hautauksen hoitaa Vilmek Ky, Miikka Kuutilo, puhelin 050 436 8948.

Myös ainakin Kangasalla on oma lemmikkieläinhautausmaa Lentolan Muuntamotiellä. Tiedustelut p. 040 133 6666.