Siirry sisältöön

Laserterapia

Terapeuttista laserhoitoa käytetään lisähoitona erilaisten tulehdus- ja kiputilojen hoidossa. Laservalon eri aallonpituuksilla on erilainen kudostenläpäisykyky. Laserhoitoa voidaan siis käyttää niin ihon pinnalla oleviin tulehduksiin, kuin syvälle vaurioituneisiin lihaksiin ja niveliin asti.

Käytössämme oleva KLaserin KCube Series laite on IV luokan laser, joka on vahvuudeltaan tehokkain mahdollinen ja mahdollistaa myös syvällä sijaitsevien kohteiden, kuten nivelten ja syvien lihasten täsmähoitamisen.

Laserhoito sopii myös potilaille joilla on metalli-implantteja, esimerkiksi levyllä korjattu murtuma. Laserterapiaa voidaan käyttää yhdessä akupunktion, fysioterapian, hieronnan, ja muiden hoitomuotojen kanssa. Hoito on kumulatiivista ja kehoa stimuloidaan hoitamaan itse itseään. Hoidon alussa hoitokertoja on tiheämmin ja niiden väliä pidennetään sen mukaan kuinka potilas hoitoon vastaan.

Laserhoito ei kuitenkaan sovi potilaille joilla on todettu syöpämuutoksia, koska se stimuloi solutuotantoa. Myöskään tiineitä eläimiä ei suositella hoidettavaksi laserilla. Hoidon tarve arvioidaan aina elänlääkärin toimesta ennen hoitojakson aloittamista.

Suurin osa vakuutusyhtiöistä korvaa eläinlääkärin määrämän laserterapiahoidon. Laserterapiasta on tehty useita lääketieteellisiä tutkimuksia, niin humaani, kuin elänlääketieteen puolella. Tutkimuksiin voi tutustua mm. KLaserin kotisivuilla.